Turist info

IzletiBoat trip Voga on the islands of Hvar and Brač

1. Makarska - Split - Bol -Makarska
2. Makarska - Korčula - Makarska

Polazak iz centra Makarske: 8:30

Makarska

Centar rivijere i obalnog područja, bogata je kulturnim znamenitostima: gradski trg s katedralom sv. Marka, franjevački samostan s bogato opremljenim malakološkim muzejem.

Biokovo

Otkrijte raznoliku ljepotu Parka prirode Biokovo s najvišim vrhom Sv. Jure (1762 m). Pogled na primorska mjesta i otoke, te obrađena polja maslina, samo su neki od fotomotiva.

Omiš

Obalni srednjovjekovni grad smješten u slikovitom kanjonu rijeke Cetine samo 30 km od Makarske. Pet kilometara uz kanjon Cetine nalaze se ˝Radmanove Mlinice˝, izletničko mjesto poznato po kruhu ispod peke i svježim pastrvama.

Rafting, canyoning

Su avanture koje traju po 3-4 sata, ali o njima se priča godinama. Mnogi se, zadivljeni ljepotama rijeke Cetine i adrenalinom koji izazivaju rafting i canyoning, vraćaju toj avanturi čim ponovno nađu slobodnog vremena.

Fish picnic

Fish picnic je izlet za one koji vole more, njegovu ljepotu i tipičnu dalmatinsku atmosferu: sunčanje, kupanje, pjesmu, dobra lokalna vina i svježe pečenu ribu.

Split

Split grad klasične rimske, starohrvatske, romaničke i renesansne arhitekture. Poznat je po sportovima i brodogradnji. Smješten je 60 km od Makarske.

Trogir

Trogir je najbolje očuvan srednjovjekovni grad na istočnoj obali Jadrana. Dospio je na popis UNESCO-vih spomenika svjetske baštine na kojem se nalaze najraritetnija svjetska bogatstva.

Otok Hvar

Otok Hvar leži 18 nautičkih milja poprijeko od Makarske. Grad Hvar, najveće naselje na otoku, bogat romaničkim i renesansnim građevinama i mediteranskim ugođajem. Nosi ime hrvatske Madeire. Grad Jelsa, drugi po veličini na otoku poznat je po svojim plemenitim dalmatinskim vinima.

Korčula

Korčula obiluje prirodnim ljepotama posebne privlačnosti, vrijednih da ih se posjeti i upozna. U blizini grada Korčule je arhipelag dvadesetak nenaseljenih otočića obraslih gustom makijom.

Imotski

Srednjovjekovni grad smješten u zaleđu Brela (pl. Biokovo), blizu bogate plodne doline (Imotsko polje) s dobro održavanim vinogradima. Poznat po Modrom i Crvenom jezerima. Nekih 50 km od Makarske, nudi potpuno drukčiji ugođaj od obale.

Dubrovnik

Romanički, gotički, renesansni i barokni grad – sve u jednom, perla je Jadrana. Smješten na najjužnijem kraju Hrvatske, 180 km od Makarske.

Međugorje

Svjetski poznato svetište, od Makarske udaljeno svega 80 km. Turistima koji odsjednu u Makarskoj svakako preporučamo poludnevni ili cjelodnevni izlet autobusom, a hodočasnicima koji putuju u Međugorje, savjetujemo da se zaustave i u Makarskoj...

Mostar

Mostar je stoljećima na raskršću različitih civilizacija i svaka od njih je u njega utkala dio svoje posebnosti.

Slapovi Krke

Rijeka Krka i 7 njezinih slapova čine prirodni i krški fenomen s ukupnim padom od čak 242 m. Krka je postala nacionalni park 1985. godine i 7. je po redu nacionalni park u Hrvatskoj. Poznat je po velikom broju jezera i slapova.

Plitvička jezera

Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Ona su jedina prirodna baština u Hrvatskoj uvrštena na popis svjetske baštine kulturnih vrijednosti UNESCO – 1979. godine, među prvima u svijetu.

Sportovi


Butterfly Diving


Butterfly diving centri su na Makarskoj Rivijeri direktno na ulazu u Makarsku u kampu "Jure", također u marini u ribarskom selu Tučepi pored Makarske. U podnožju planine Biokovo doživjeti ćete ljepotu krajolika koju potvrđuju posjetitelji iz cijelog svijeta. Internacionalno sasatavljen ronilački tim čeka Vas u modernim ronilačkim centrima gdje nema želje koja se ne može ispuniti. Ono što Vam nudi ronilački tim: više od 30 ronilačkih lokacija, čistu vodu, kanjone, izvore slatke vode, 2 broda sa puno mjesta za obitelji, dnevne izlete na otoke Brač, Hvar i Makarsku Rivijeru, snorkeling, tečaji za početnike, treninzi za napredne i ronilačka pratnja za instruktorske kandidate. Butterfly diving centar se isto tako bavi treninzima za Nitrox, Rebreather i Trimix tehnike ronjenja.


Razne sportske aktivnosti


U blizini kampa se nalazi sportski centar s devet otvorenih i dva zatvorena teniska terena koji nude dovoljno prostora za vaše sportske aktivnosti. Za ljubitelje ekstremnih sportova, postoji mogućnost rezervacije sljedeće ponude: paragliding, parasailing, jedrenje na dasci i Jetski.
Za odrasle, koji žele aktivan odmor uz sunce i more nudimo: ronjenje, surfanje, jedrenje, pedaline i motorne čamce za iznajmljivanje, odbojku na pijesku i mini golf. Iznenadite sebe i probajte nešto novo.


Lijepe plaže pozivaju na kupanje


Lijepe šljunčane plaže omogućavaju opuštanje, šetnju i sunčanje te brzo zaboravljanje gradske vreve. Tirkizno kristalno čisto more, idealno za kupanje ili osvježenje učiniti će vaš boravak nezaboravnim.

Plaže Makarske su poznate po svojoj ljepoti i čistoći, a iznad svega po kristalno čistom moru. Posebni dijelovi plaže predviđeni su za nudiste.